Diversen

Lezing over permacultuur

Er is moed en passie nodig om je beroep als jurist op te geven en geheel te gaan werken aan permacultuur. Dit heeft Maranke Spoor gedaan. Na diverse cursussen in binnen- en buitenland gevolgd te hebben, probeert zij nu via lezingen, boeken en cursussen haar brede kennis groenminnend Nederland ervoor te enthousiasmeren. Zij hield woensdag de 22e april  een zeer boeiende lezing over hierover.

Als je permacultuur toe gaat passen, hanteer je technieken die de grond gezond maken, onkruid niet in de hand werken en die veel vruchtbaarheid ondersteunen. Bovendien brengt dit ook met zich mee dat het tuinafval in de kringloop blijft als nieuwe voeding voor de tuin.

Aan de hand van zeer weelderige begroeide tuinen liet ze de resultaten zien. In iedere tuin zijn alle lagen van beplanting aanwezig: bomen, struiken, vaste planten en ook dieren. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor de tuin gezond te houden.

Permacultuur kijkt naar hoe de natuur werkt. Daar horen ook bepaalde onkruiden bij. Denk aan het beruchte zevenblad. Maranke gebruikte in salades, als groente en vertelde dat het een delicatesse is! De verkoop van haar boek en haar idee├źn over permacultuur krijgen op het moment veel aandacht van diverse tijdschriften.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915