Diversen

Nieuwe planten

BRINGING PEOPLE, PLANTS AND IDEAS TOGETHER

Alle Groei & Bloeiers  die de eerste presentatie van dit seizoen in het Fulco theater bezochten waren unaniem enthousiast over Peter van Rijssen van Plantipp uit IJsselstein.

De firma die 15 jaar geleden is opgericht door zijn vader houdt zich bezig met de verbetering van nieuwe planten; Plantipp vertegenwoordigt kleine veredelaars, die over de hele wereld verspreid wonen en werken, hun product/plant te vermarkten.

De reislustigen onder ons gezelschap raakten enigszins jaloers .... wat een mooie combinatie is dat, werken en tegelijkertijd enthousiaste mensen ontmoeten die op allerlei mooie plekken op onze aardbol bezig zijn met het kweken van nieuwe bijzondere planten.

Om de  kweker  van de nieuw plant te beschermen tegen plagiaat bestaat er Kwekersrecht. Wanneer er aan bepaalde eisen wordt voldaan, is dit recht 25 jaar geldig, voor bomen is het 30 jaar.

Clematis Blue Perouet
Leucothoe

Op deze avond heeft iedereen een enquĂȘte kunnen invullen over de gewenste informatie op plantenlabels en tot slot trakteerde Peter ons op een Leucothoe.

Wanneer u in de toekomst de Clematis Blue Perouet als snijbloem aantreft in een boeket denk dan terug aan Plantipp!

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915