Diversen

Kijk .... mijn tuin!

Een week voor de open tuinendag op 23 juni ’12 vroeg ik mijn man of hij mij bij het tuinenbezoek wilde vergezellen. Hoewel hij geen ‘tuinenman’ is, vond hij het wel leuk als wij het per fiets zouden doen. De tuinen kende ik wel, maar om de paar jaar is het leuk om de tuineigenaren te begroeten en de tuinen te bekijken.

Het weer op de 23ste leek eerst twijfelachtig, maar ’s middags werd er geen regen voorspeld. Wij vertrokken om 13 uur. In het begin verliep de fietstocht heel soepel. Wij hadden mee- of zijwind. De eerste tuin die wij bezochten, was de tuin van Aad en Joke van den Berg. Hier kregen wij koffie aangeboden. Dit kostte ons teveel tijd, waardoor ons schema niet meer klopte. De andere tuinen die wij deze middag ook bezochten, waren de tuinen van Lidy en Toon Middendorp, Nico en Ine Voormolen, Paula de Bruin en Marina en Fred Schouten. Overal werden wij gastvrij ontvangen. Doordat wij onderweg ook een pittige tegenwind hadden, ontbrak de tijd (helaas) om ook bij Map en Sonja van Maurik in IJsselstein en Riet en René Bruin in Nieuwegein op bezoek te gaan.

De tuinen zagen er prachtig groen uit. Een veel gehoorde klacht onderweg was dat er tijdens de afgelopen winter veel kapot gevroren of beschadigd is. Door de regen waren een aantal planten toch weer aan het herstellen. De bloei was hierdoor later dan gebruikelijk. Er stonden nog veel rozen prachtig te bloeien

De belangstelling voor de open tuinenroute rond IJsselstein was vrij groot. Ondanks de minder goede weersvoorspellingen hadden de tuineigenaren ongeveer 40 bezoekers ontvangen. En de zon ’s middags was een cadeautje. Zeker als je je realiseert dat een dag later het weer veel slechter was en ook deze dag veel tuineigenaren hun tuin openstelden!!!

Lieve mensen, heel erg bedankt voor de gastvrijheid.

Meer foto’s die tijdens de tuinenroute gemaakt zijn, vindt u in het fotoalbum.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915