Diversen

De sneeuwklokjeswandeling

Afgelopen vrijdag 1 maart zijn we met een groep van 18 personen een wandeling naar Amelisweerd gaan maken om te kijken naar de duizenden sneeuwklokjes (Galanthus) die daar staan. Het was heerlijk weer: droog en nauwelijks wind. Al lopend spreek je met diverse mensen. Ook personen die het toevallig gelezen hebben op de site en geen lid zijn. Je ziet dan maar weer het nut van deze prachtige site!

We waren iets te vroeg want de sneeuwklokjes waren nog niet helemaal open, maar de hoeveelheid was indrukwekkend. Wilma Bestebreurtje, onze gids, wist ook nog een heleboel te vertellen over het ontstaan van het gebied Amelisweerd en de vroegere bewoners. Zij kwam als kind hier erg veel. Ook Anneke Schilperoord, de bloembindster van de Kerstavond, was erbij en zij had soms nog wat aanvullingen.

Ik liep een tijd samen met Corry Sparnaay en zij was al een paar keer met Garden Tours naar de sneeuwklokjesreis in Engeland en Schotland geweest. Zij is een liefhebber: een Galanthofiel! Op haar jas heeft ze een verzameling speldjes die ze op haar reizen gekocht had. Zij wees me op de Galanthus Woronowii en de snijboonfase (vlak voordat ze uitkomen) van het sneeuwklokje.

Tot slot hebben we met elkaar heerlijk koffie gedronken en de meesten namen ook een pannenkoek. Kortom, een leuke ochtend die om herhaling vroeg!

Meer foto's, die tijdens deze wandeling gemaakt zijn, vindt u in Opens external link in new windowhet fotoalbum.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915