Diversen

Tuinreis 2008

Reisleider Wim Willemsen

door Zeeland en Vlaanderen (België)

Tijdens de tuinreis van 2007 informeerde Truus Peerdeman, onze voorzitter, of het belangstelling was een tuinreis van twee dagen te maken. Een voordeel is dan dat je verder weg kunt. Omdat er voldoende belangstelling was, werd besloten dit door te zetten. Wim Willemsen, hemerocalliskweker in Veenendaal, heeft veel ervaring hierin en hem werd gevraagd deze reis te organiseren. Dertig mensen van onze afdeling hadden zich ervoor opgegeven. Om de groep compleet te maken ging er nog een tuinclub, bestaande uit tien mensen, uit Elburg mee.  

Dinsdag 3 juni vertrokken wij ongeveer 8.30 uit IJsselstein. De eerste tuin die wij bezochten was de tuin van Riet en Geert Gerdes in Ossendrecht. Mevrouw Gerdes liet ons de tuin zien. Eerst het oude cottageachtige gedeelte van 2000 m² met bijzondere bomen en vervolgens het grote nieuwere deel, een baroktuin van 6000 m² met vijvers en borders.

Bijzondere planten hadden ze in de verkoop, waaronder meerdere dioramasoorten. Tot slot kregen wij een kopje koffie met appelgebak. 

de baroktuin

De tweede tuin was "De Wiedenhof", tuin van Suzanne en Leo Laureys in Vraserne. Deze tuin viel op doordat hij lang en smal was. Door de inrichting van de tuin in diverse kamers zag hij er erg fraai uit. Echt een tuin voor bloemenliefhebbers. En weer veel gastvrijheid: koffie? Wat is dat? Nee, bij ons wordt wijn geschonken!

 

 

De tuin van Katleen en Daniël de Sy 

De derde tuin die wij bezochten was van Katleen en Daniël de Sy (dierenarts) in Ertvelde. Deze tuin was zeer fraai ontworpen. Dit is één van de mooiste privé-tuinen van België. Daniël vertelde dat de tuin vooral de hobby van zijn vrouw was. Een paar dagen per week wordt ze hierbij geholpen door haar moeder. Ook hier werden wij verwend met koffie en gebak.

De vierde tuin was "Juust wa'k wou" van Bep en Kees Jacobse in Schoondijke. Het huis was oorspronkelijk van de grootouders van Kees geweest. Al zo'n dertig jaar woonden ze in het huis. De tuin werd in deze periode steeds groter en belangrijker. Het mooiste gedeelte van de tuin vond Kees de "witte tuin". En hij had gelijk. Langs de rand van deze tuin stonden zinken emmers, potten en teilen met hosta's.   

Naast het tuinieren is Kees bovendien een verdienstelijk aquarelschilder. Deze combi zie je vaker. De natuur inspireert. Hier werden we gastvrij ontvangen met een drankje en .... haring!! Heerlijk.

Wij overnachtten in het Best Western Hotel in Nieuwvliet, gelegen aan de Zeeuws-Vlaamse kust. 's Avonds maakten diverse mensen een strandwandeling en zagen een mooie zonsondergang.

Naar boven

meer

Tweedaagse tuinreis

Op 4 juni bezoeken we:

de rozenkwekerij van Louis Lens

de kwekerij “Het Wilgenbroek” van Annek en Thierry van Paemel

tuin “De Roobaard” van Mia Gevaert

tuin “Het Hof Nymphea”

 

 

Als u meer foto's van de eerste dag van de tuinreis wilt bekijken, klik dan op Opens external link in new windowfotoalbum.

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915