Diversen

Tuinreis 2008

Reisleider Wim Willemsen

door Zeeland en Vlaanderen (België)

Tijdens de tuinreis van 2007 informeerde Truus Peerdeman, onze voorzitter, of het belangstelling was een tuinreis van twee dagen te maken. Een voordeel is dan dat je verder weg kunt. Omdat er voldoende belangstelling was, werd besloten dit door te zetten. Wim Willemsen, hemerocalliskweker in Veenendaal, heeft veel ervaring hierin en hem werd gevraagd deze reis te organiseren. Dertig mensen van onze afdeling hadden zich ervoor opgegeven. Om de groep compleet te maken ging er nog een tuinclub, bestaande uit tien mensen, uit Elburg mee.  

De volgende dag, woensdag 4 juni, reden wij via de kunstroute naar Oudenburg en bezochten we de rozenkwekerij (met o.a. 800 rozenvariëteiten) van Louis Lens. In deze kwekerij begon de plantenkoopvirus ernstig toe te slaan. Maar Wim had dit verwacht en door het gebruik van verschillende kleuren linten en het opschrijven van namen werd er een scheiding gemaakt met de twee groepen. Alles werd onder in de bus opgeruimd

Het volgende doel werd de kwekerij "Het Wilgenbroek" van Annek en Thierry van Paemel in Oostkamp die gespecialiseerd is in o.a. helleborus. De kwekerij was omzoomd door prachtige wilgenbomen. Hier kregen wij een uitstekende, door Wim Willemse verzorgde, lunch. Het was top. Vanaf deze plek kregen wij problemen om de planten beneden op te ruimen. Geeft niet, dan maar de bus in.   

De volgende tuin was "de Roobaard" van Mia Gevaert in Ruddervoorde. Mia is een pionier op het gebied van open tuinen. Dertig jaar geleden besefte ze al dat door het openstellen van tuinen mensen hierdoor belangstelling voor tuinen zouden krijgen. Inmiddels heeft ze twee tuinboeken op haar naam staan. Helaas gaat haar gezondheid achteruit. 

De laatste tuin die wij bezochten was "Het Hof Nymphea" met o.a. een rotstuin van 100 m². Deze tuin is dit jaar voor de laatste keer geopend omdat de eigenaren gaan verhuizen. Hier viel op dat in deze tuin vijf vijvers waren gesitueerd.  

Tja, de kooplust hè. Op weg naar IJsselstein zat Truus achter in de bus op de bank omgeven door planten. Ons 'bloemenmeisje'. Onderweg aten we in restaurant La Place. Ongeveer half tien arriveerden wij in IJsselstein. Het was een prima georganiseerde reis. Aan alles merkte je dat Wim Willemsen het leuk vindt dit te doen.

Naar boven

meer

Tweedaagse tuinreis

Op 3 juni bezoeken we:

tuin van Riet en Geert Gerdes

tuin “De Wiedenhof” van Suzanne en Leo Laures

tuin van Kathleen en Daniël de Sy

tuin "Juust wa'k wou" van Bep en Kees Jacobse

 

 

Als u meer foto's van de tweede dag van de tuinreis wilt bekijken, klik dan op Opens external link in new windowfotoalbum.

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915